Het kon bijna niet anders dat ik een keer naar Sea Life in Scheveningen zou gaan. Die voelde ik wel aankomen. Het is tenslotte zo dichtbij, een leuk uitje voor kinderen én een een goed alternatief of aangename aanvulling voor een dagje aan het strand. Het kon dus niet uitblijven dat vrienden eens zouden voorstellen er samen naar toe te gaan of dat we er zelfs eens naar toe waren gegaan met logeetjes. In dit geval was het vriendin Sara die met het voorstel kwam. Het zou meteen de opmaat zijn voor een logeerpartij van haar oudste zoon bij ons.

Onderwaterwereld aan de kust
Sea Life is een onderwaterwereld aan de boulevard in Scheveningen. Van buitenaf ziet het er niet heel erg imposant uit, maar het is de moeite waard om er een kijkje te nemen. Zeker met kinderen. Er zijn aquaria van verschillende grootte met allerlei dieren en planten die onder water leven. Diverse soorten vissen waaronder roggen, piranha’s en kleine haaitjes, schildpadden van diverse formaten, zeesterren in prachtige kleuren, de meest bizarre onderwaterbeesten als zee-egels of andere veelpotige mormels, zeepaardjes van eigen kweek en – niet te onderschatten! – zeekwallen. Van die laatste was ik erg onder de indruk. Je associeert kwallen vooral met glibberigheid en prikken, maar wat zijn ze mooi! Er is veel aandacht voor educatie, dus het is ook nog eens bijzonder leerzaam om naar Sea Life te gaan.

Fotografie-uitdaging
Natuurlijk had ik mijn camera mee. Ik had mijn Canon EF 50mm lens op mijn camera zitten toen ik hem uit de tas haalde en besloot dat dit de uitdaging van de dag zou worden. De 50mm is een lens met een vaste brandpuntsafstand, dat betekent dat je er niet mee kunt zoomen. Daardoor moest ik dicht op het onderwerp kruipen. Nu is het in Sea Life behoorlijk donker en al het licht is kunstmatig en veelal gekleurd. Flitsen is verboden en onderwaterdieren hebben over het algemeen de neiging om nogal te bewegen. Het valt in deze omstandigheden niet mee om scherpe foto’s te maken. Ik werkte met een klein diafragmagetal waardoor een grote scherptediepte ontstaat en de sluitertijd korter kan zijn.

Tot zover de techniek. Hieronder (een selectie van) de foto’s.

Zeerog

Zeerog (onderkand)

Sea Life Scheveningen

Sea Life Scheveningen

Sea Life Scheveningen - zeester

Zeester

Sea Life Scheveningen - schildpad

Schildpad

Sea Life Scheveningen

Sea Life Scheveningen

Sea Life Scheveningen - zeepaard

Zeepaardje

Sea Life Scheveningen - kwallen

Babykwallen (eigen kweek Sea Life)

Sea Life Scheveningen - kwallen

Sea Life Scheveningen - kwallen

Sea Life Scheveningen - kwallen

Sea Life Scheveningen - kwallen

Follow my blog with Bloglovin